Klub studenata geografije Zagreb

Klub studenata geografije Zagreb (KSG) osnovan je 27. siječnja 1999. godine s ciljem organiziranja i usmjeravanja članova Udruge k postizanju i ostvarivanju zajedničkih, prvenstveno geografskih interesa i ciljeva te promicanja geografije kao znanosti, nastavnog predmeta i potrebe suvremenog društva. KSG prvenstveno radi na koheziji među samim studentima te promicanju značaja uloge geografije u suvremenom društvu kroz razne aktivnosti kao što su stručni tereni, izdavanje studentskog časopisa ,,16. Meridijan'', uključivanje u razne edukacijske projekte - Godina globalnog razumijevanja i Akademija regionalnog razvoja i fondova EU te odličnu suradnju s Geografskim odsjekom kroz organizaciju Otvorenog dana geografije, Smotre Sveučilišta u Zagrebu te Geografskih ponedjeljaka. Od 2016. godine pokrenut je i pjevački zbor Geodeamus koji je redovito angažiran na svim važnijim događanjima na fakultetu.

Klub studenata geografije izrazito je aktivna udruga, samo kroz posljednje dvije godine, KSG je organizirao stručne terene: Moć rijeke Cetine, Istraživanje potencijala ruralnog turizma Dalmatinske zagore, Edukativna terenska radionica o kršu – Lika vol.2, Edukacija o razvojnim potencijalima hrvatskih otoka – Cres 2016, Edukativna terenska radionica – Vallis Aurea 2016., Ruralni turizam kao čimbenik razvoja Baranje te Velebit 2017. – Barijera koja spaja. Klub također sudjeluje te organizira brojne kongrese i razmjene u suradnji s Europskim geografskim udruženjem (EGEA).

Uspješnom provedbom prošlogodišnjeg, prvog u nizu, Međunarodnog interdisciplinarnog kongresa KSG je još jednom pokazao ozbiljan pristup organizaciji i motivirao studente na organizaciju ovogodišnjeg. Najvažnija uloga KSG-a jest ta da osim konvencionalnog studiranja koje uključuje odlaske na predavanja i polaganje ispita, studentima geografije omogući dodatnu potporu i mogućnosti, ali i da otkrije zabavnu stranu studija i same geografije kao struke.

Adresa Kluba studenata geografije Zagreb

Marulićev trg 19/II, Zagreb


http://ksg.hr/

ksg.zagreb@gmail.com

Prijavite se!

Organizacijski odbor

Event Premium
Ana Rusan

Voditeljica sekcije Revitalizacija kroz prenamjenu

Anđela Knez

Članica organizacijskog odbora

Borna Mažar

Član organizacijskog odbora

Katarina Pavlek

Voditeljica sekcije Geoekološki izazovi

Klara Somek

Članica organizacijskog odbora

Luka Jazvić

Član organizacijskog odbora

Mislav Stjepan Čagalj

Voditelj sekcije Funkcionalni gradski promet

Paola Marinović

Glavna koordinatorica

Tomislav Lončarić

Član organizacijskog odbora

Tamara Batel

Voditeljica sekcija Suvremeni urbani turizam

Valentina Galijan

Voditeljica sekcije Pametni gradovi